Vrtnarjenje z alergijami – Alergija na cvetni prah – Claritine® S

Šest nasvetov za vrtnarjenje s sezonskimi alergijami

Pomlad je tu in čas je, da si umažete roke. Uživajte v lepoti svojega vrta s šestimi nasveti za zmanjšanje sezonskih simptomov alergij, kot so izcedek iz nosu in srbeče, solzne oči.

Divider

Gojite pametno s pomočjo teh preprostih nasvetov.

1. Naj bo čas na vaši strani

Cvetni prahX Cvetni prah
Drobna praškasta snov, običajno rumene barve, sestavljena iz mikroskopskih zrn, ki se izločajo iz moškega dela cveta, imenovanega prašniki, ali iz moškega storža drevesa.
se skozi dan lahko spreminja, zato poskusite iti ven takrat, ko je količina majhna. Obvezno preverite lokalno napoved cvetnega prahu, da boste lahko svoje vrtnarjenje načrtovali v času, ko bo v zraku majhna količina cvetnega prahuX količina cvetnega prahu
Izmerjena količina cvetnega prahu v zraku. O količini se običajno poroča pri treh vrstah cvetnega prahu: trave, dreves in plevela. Meri se količina delcev na kubični meter zraka, ki se izrazi z ustrezno ravnjo: odsotna, nizka, zmerna, visoka ali zelo visoka.
.1

2. Oblecite se za uspeh na vrtu

Če želite med vrtnarjenjem zmanjšati stik s cvetnim prahom, nosite poceni slikarsko masko, kapo, prevelika očala, rokavice in dolge rokave. Ko vstopite noter, odstranite oblačila in tako spore cvetnega prahu zadržite zunaj.

3. Poženite alergijsko prijazne korenine

Želite senčno mesto za branje knjige na svojem dvorišču in obvladovanje alergij na cvetni prahX cvetni prah
Drobna praškasta snov, običajno rumene barve, sestavljena iz mikroskopskih zrn, ki se izločajo iz moškega dela cveta, imenovanega prašniki, ali iz moškega storža drevesa.
? Izogibajte se sajenju listavcev s trdim lesom, kot so breza, hrast, brest, javor, jesen in jelša, saj lahko ti poslabšajo alergije. Namesto tega se držite vrst z manjšo verjetnostjo za povzročanje alergij.2

4. Pametno izbirajte rastline

Če imate alergijo na cvetni prah, se izogibajte sajenju sončnic, marjetic in krizantem. To so sorodnice ambrozije in so bolj nagnjene k sprožanju alergij na cvetni prah. Namesto tega se odločite za cvetje, ki proizvaja malo ali nič cvetnega prahu, kot so narcise, vodenke, lilije, mačehe, petunije, vrtnice in tulipani.3 Če niste prepričani, kaj posaditi, se pred nakupom posvetujte z lokalnim vrtnarskim centrom.

5. Skrbite za svojo zelenico

Izogibajte se običajnim vrstam trave, ki proizvajajo več trosov cvetnega prahu in lahko sprožijo alergijske simptome2 . Namesto njih poskusite zasaditi vrsto trave, ki ne proizvaja skoraj nič cvetnega prahu.

6. Namilite se

Po vrtnarjenju se stuširajte, da odstranite lepljiv cvetni prah in spore plesni s kože in las. Če nimate časa za prhanje, si vsaj umijte obraz in roke ter se preoblecite.2

IZDELKI

Claritine® kombo

Claritine® kombo

Zdravilo Claritine® kombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis. Blaži simptome, kot so kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, odmaši nos in srbenje ter solzenje oči.

Claritine® S

Claritine® S

Zdravilo Claritine® S lajša simptome, povezane z alergijskim rinitisom, kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.