7 namigov za alergike in pranje perila – Lajšanje simptomov alergij – Claritine® S

Sedem nasvetov glede alergij v pralnici

Pranje perila je lahko dolgočasno. Toda če alergene zavrtite v pralnem in sušilnem stroju, lahko zmanjšate izpostavljenost in uživate v bivanju brez alergijskih reakcij.

Divider

Nasveti za pranje perila za ljudi z alergijami

1. Kupite pametni pralni stroj

Nekateri novi stroji imajo posebne nastavitve za odstranjevanje alergenov. Te nastavitve samodejno nastavijo temperaturo vode na pravo raven, da zmanjšajo količino pogostih sprožilcev alergij, kot so pršiceX pršice
Pogost sprožilec celoletnih alergij. To so mikroskopske pršice, ki živijo v vlaknih blazin, vzmetnic, odej in preprog. Živijo od naših odmrlih kožnih celic. Vdihavanje njihovih iztrebkov lahko povzroči alergijske reakcije, kot so izcedek iz nosu, kihanje in zamašen nos.
in mačji prhljaj.1

2. Zvišajte temperaturo pranja

Če na pralnem stroju nimate nastavitve »čiščenje« ali »cikel za alergene«, uporabite cikel za belo perilo ali vroči cikel (> 60 °C), da zmanjšate število pršic. Upoštevajte navodila na perilu in embalaži detergenta ter izberite pravo temperaturo, da ne poškodujete oblačil in posteljnine.

3. Naredite hiter prenos

Mokro perilo, ki je predolgo v pralnem stroju, lahko začne plesneti. To boste lahko prepoznali po vonju. Če menite, da se je vaše čisto perilo usmradilo, ga ponovno operite – in ne pozabite ga takoj prestaviti v ogrevan sušilni stroj.

4. Izogibajte se vrvi

Ne obešajte perila, da se posuši na soncu, kjer lahko zbira cvetni prahX cvetni prah
Drobna praškasta snov, običajno rumene barve, sestavljena iz mikroskopskih zrn, ki se izločajo iz moškega dela cveta, imenovanega prašniki, ali iz moškega storža drevesa.
in spore plesni.

5. Odstranite pršice iz postelje

Eden najpogostejših alergenov v zaprtih prostorih so pršice, ki se zlahka naberejo v posteljnini, saj ta nadležna bitja živijo od odmrle kože. Zaradi zmanjšanja njihovega nabiranja perilo, prevleke za blazine in odeje vsaj enkrat na teden operite v vroči vodi (> 60 °C) ter jih posušite v ogrevanem sušilniku.

6. Odpeljite alergene na čiščenje

Za odstranjevanje alergenov iz perila ni vedno nujna uporaba vode. Tudi kemično čiščenje uniči pršice.2

7. Odstranite vlago in s tem plesni

Pralnice ustvarjajo toploto in vlago, kar lahko privede do rasti plesni. Zmanjšajte vlago tako, da v prostor postavite razvlaževalnik zraka, med pranjem perila odprete okno, vklopite stropni ventilator in namestite dober prezračevalni sistem.

LITERATURA:

  1. Washers – Allergen Cycle. GE Appliances. Dostopano April 2021.
  2. Dust Mite Allergy. Asthma and Allergy Foundation of America. Dostopano April 2021.

IZDELKI

Claritine® kombo

Claritine® kombo

Zdravilo Claritine® kombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis. Blaži simptome, kot so kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, odmaši nos in srbenje ter solzenje oči.

Claritine® S

Claritine® S

Zdravilo Claritine® S lajša simptome, povezane z alergijskim rinitisom, kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.