Pomagajte zmanjšati količino alergenov v svojem avtomobilu

Od jutranje vožnje do pobiranja otrok po pouku preživite veliko časa v avtomobilu. S temi preprostimi nasveti za zmanjševanje sprožilcev alergij v avtomobilu boste lahko več časa namenili cesti in manj časa kihanju.

Divider

Preprosti nasveti za več užitka pri vožnji

Držite se klimatske naprave

Svež vetrič je resda prijeten, a hkrati lahko povzroči, da spore cvetnega prahu pridejo v vaš avtomobil. Pustite okna zaprta in namesto tega uporabite klimatsko napravo. Prepričajte se, da nastavite klimatsko napravo na kroženje, da ne boste noter vlekli cvetnega prahu od zunaj.

Filtrirajte pametno

Zamašen zračni filter lahko stori nasprotno od svojega namena in piha alergene v vaš avtomobil. Zato ne pozabite pogosto preverjati in menjavati zračnega filtra v kabini.

Dvakrat premislite o tkaninah

Sedeži iz blaga lahko vsebujejo alergene in jih je težje očistiti. Če je mogoče, raje kupite usnjene sedeže. Tudi za volnene prevleke sedežev in talne preproge je bolj verjetno, da se nanje ujamejo pršiceX pršice
Pogost sprožilec celoletnih alergij. To so mikroskopske pršice, ki živijo v vlaknih blazin, vzmetnic, odej in preprog. Živijo od naših odmrlih kožnih celic. Vdihavanje njihovih iztrebkov lahko povzroči alergijske reakcije, kot so izcedek iz nosu, kihanje in zamašen nos.
, cvetni prahX cvetni prah
Drobna praškasta snov, običajno rumene barve, sestavljena iz mikroskopskih zrn, ki se izločajo iz moškega dela cveta, imenovanega prašniki, ali iz moškega storža drevesa.
, živalski prhljaj in spore plesni. Zato preskočite volnene prevleke sedežev in platnene preproge zamenjajte s plastičnimi ali gumijastimi, ki jih je lažje očistiti.

Ne dovolite sporam plesni, da se peljejo z vami

Spore plesni obožujejo mokra oblačila ali brisače v prtljažniku, ostanke hrane, skrite pod sedeži, in razlito pijačo na preprogah. Pomagajte zmanjšati rast plesni in takoj očistite vsa vlažna območja.

Naj ostane čisto

Zaradi cvetnega prahu, ki ga zanese v vaš avtomobil, in pršic, ki se primejo vaših oblačil in jih prenesete na sedeže, se v vašem vozilu lahko hitro naberejo alergeni. Redno sesajte s HEPAX HEPA
Visokozmogljiv zračni filter za delce (HEPA), ki odstranjuje delce v zraku tako, da jih potiska skozi plasti z mikroskopskimi porami, kjer so zajeti.
-filtrom Ne pozabite tudi obrisati armaturne plošče, volana, nadzorne plošče in okna z vlažno krpo, da zmanjšate kopičenje sprožilcev alergij.

Ne zanemarjajte zunanjosti avtomobila

Cvetni prahX Cvetni prah
Drobna praškasta snov, običajno rumene barve, sestavljena iz mikroskopskih zrn, ki se izločajo iz moškega dela cveta, imenovanega prašniki, ali iz moškega storža drevesa.
, ki se usede na zunanjo stran vašega avtomobila, lahko vnesete v notranjost, ko se spotoma dotaknete zunanje površine. Pogosto operite avtomobil, da zmanjšate kopičenje cvetnega prahu ter ohranite sijoč in nov videz koles.

Imejte pri roki zdravila proti alergijam

Zdravila za lajšanje alergije je dobro hraniti v torbici ali nahrbtniku, da ste pripravljeni, ko se pojavijo alergijski simptomi. Vse Claritine®S izdelke lahko preprosto uporabite za lajšanje alergij na poti.

IZDELKI

Claritine® kombo

Claritine® kombo

Zdravilo Claritine® kombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis. Blaži simptome, kot so kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, odmaši nos in srbenje ter solzenje oči.

Claritine® S

Claritine® S

Zdravilo Claritine® S lajša simptome, povezane z alergijskim rinitisom, kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.