Počitniški vodnik za alergike – Nasveti za lajšanje alergije – Claritine® S

Preprosti nasveti za lajšanje alergij med prazniki

Bodimo iskreni

DOMA
Za zagotavljanje veselih srečanj je komunikacija ključnega pomena. Preden prispejo vaši obiski, se pozanimajte o potrebnih varnostnih ukrepih, da zmanjšate količino alergenov v svojem domu in jim olajšate bivanje.

ZDOMA
Preden se odpravite na srečanja, lahko postavite nekaj preprostih vprašanj, da se izognete sprožilcem alergij. Na primer: Kje bom spal/-a? Bo na voljo zračni filter? Bodo prisotne hišne živali? Ali lahko gostitelj hišne ljubljenčke zadrži zunaj sobe, v kateri bom spal/-a?

Odstranite pršice

DOMA
Za lajšanje bivanja vseh, ki trpijo za alergijami, temeljito obrišite prah z vlažno krpo (suha lahko dvigne prah), operite posteljnino v vroči vodi (vsaj 60 °C) in uporabite posteljnino, ki preprečuje nabiranje alergenov.

ZDOMA
Naj bo vaša hotelska soba ali soba vašega gostitelja še tako čista, vedno se vam lahko pridružijo mikroskopski počitniški gostje. Za lažje zadrževanje pršic vzemite s seboj posteljnino, ki preprečuje nabiranje alergenov. Če bivate v hotelu, lahko vprašate, ali imajo na voljo alergikom prijazne sobe.1

Izognite se živalskemu prhljaju

DOMA
S pomivanjem tal in sesanjem preprog lahko olajšate alergije na hišne ljubljenčke zase in za svoje goste. Če vaši bližnji prenočujejo, svoje hišne ljubljenčke zadržite zunaj sob, v katerih bodo spali.

ZDOMA
Če ima vaš gostitelj hišne ljubljenčke, se čim bolj izogibajte stiku. Poskrbite, da je vaš plašč obešen v omari, in ne položen na posteljo, kjer si hišni ljubljenčki lahko privoščijo zimski dremež.

Outlined lightbulb with rays of light

STE VEDELI?

Prhljaj hišnih ljubljenčkov, pršiceX pršice
Pogost sprožilec celoletnih alergij. To so mikroskopske pršice, ki živijo v vlaknih blazin, vzmetnic, odej in preprog. Živijo od naših odmrlih kožnih celic. Vdihavanje njihovih iztrebkov lahko povzroči alergijske reakcije, kot so izcedek iz nosu, kihanje in zamašen nos.
, cvetni prahX cvetni prah
Drobna praškasta snov, običajno rumene barve, sestavljena iz mikroskopskih zrn, ki se izločajo iz moškega dela cveta, imenovanega prašniki, ali iz moškega storža drevesa.
in plesni najverjetneje z vami nabirajo kilometre. Študija je pokazala, da je bil najpogostejši mačji alergenX alergen
Snov, ki jo vaše telo zazna kot tujo in škodljivo ter sproži alergijsko reakcijo.
odkrit v 100 odstotkih vzorčenih letalskih sedežev na domačih letih.2 Če želite zmanjšati izpostavljenost nadležnim alergenom, ki ste jih noter prinesli vi ali drugi potniki, obrišite mizico, naslone za roke in okensko površino letalskega sedeža s čistilnimi robčki ter jih zavrzite v zatesnjeno vrečko.1

Okrasite prostore (alergijam prijazno!)

DOMA
Sveže jelke, venci in veje dajejo prazničen vonj in videz, a hkrati lahko vsebujejo tudi mikroskopske spore plesni, ki lahko sprožijo praznično smrkanje. Če ne želite uporabljati umetnih nadomestkov, izperite svoje okraske pred vnosom v notranjost, da zmanjšate količino spor.3

Tudi na umetnem zelenju in drugih okraskih se lahko nabirata prah in plesenX plesen
Parazitske mikroskopske glive (kot je alternarija), ki lebdijo v zraku kot cvetni prah. Spore plesni so pogost sprožilec alergij in se pojavljajo na vlažnih območjih, kot so kleti ali kopalnice, pa tudi na prostem v travi, kupih listja, senu, mulču ali pod gobami.
, ko jih vse leto hranite v kleti ali na podstrešju. Da bi se izognili tem alergenom, praznične okraske shranjujte v zaprtih plastičnih posodah. Izogibajte se uporabi kartonskih škatel, saj zadržujejo vlago in so zatočišče za plesni.4

Bodite pozorni na zdravila

DOMA
Imejte pri roki Claritin®S za primer, ko se vam pojavijo alergijski simptomi ali če gostje pozabijo svoja zdravila.

ZDOMA
S seboj vzemite svoja zdravila proti alergiji in vzemite nekaj dodatnih odmerkov, za vsak primer, če se potovanje zavleče. Zdravila spakirajte v kovček ali torbico, da bodo pri roki, ko se pojavijo simptomi.2

IZDELKI

Claritine® kombo

Claritine® kombo

Zdravilo Claritine® kombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis. Blaži simptome, kot so kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, odmaši nos in srbenje ter solzenje oči.

Claritine® S

Claritine® S

Zdravilo Claritine® S lajša simptome, povezane z alergijskim rinitisom, kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.