Osem dnevnih in tedenskih nasvetov za lajšanje simptomov alergije

Vse to smrkanje in kihanje hitro postane nadležno. Toda s temi osmimi nasveti boste veliko lažje obvladovali alergije, da boste lahko svoj dan kar najbolje izkoristili.

Osem dnevnih in tedenskih nasvetov za lajšanje simptomov alergije

Vse to smrkanje in kihanje hitro postane nadležno. Toda s temi osmimi nasveti boste veliko lažje obvladovali alergije, da boste lahko svoj dan kar najbolje izkoristili.

Nasveti za alergike

1. Naredite spremembo

Alergeni, kot so cvetni prah , prhljaj hišnih živali, spore plesni in pršice , se lahko prilepijo na vaše telo, oblačila in lase. Če želite zmanjšati izpostavljenost, se navadite pri vstopu v hišo odstraniti čevlje, preobleči ter si umiti roke in obraz. Če imajo alergije vaši otroci, poskrbite, da bodo storili enako.

2. Tuširajte se zvečer

Tuširanje zvečer pred spanjem lahko pomaga, da alergenov, ki se nalepijo na vaše lase in kožo, ne prinašate s seboj v posteljo. Če imajo alergije vaši otroci, lahko tudi njim pomaga večerno kopanje.

3. Posezite po električnem čiščenju

Prah je neizogiben. Toda nabiranje prahu lahko zmanjšate že, če 10 minut na dan namenite čiščenju prahu in sesanju. Uporabite vlažno gobo ali krpo (suha krpa lahko alergene dvigne v zrak) in sesalnik s HEPA -filtrom ali dvojno vrečko. Če imate alergije, poskusite vsakodnevna opravila prenesti na druge družinske člane ali pa med čiščenjem nosite zaščitno masko in rokavice, s čimer boste zmanjšali izpostavljenost alergenom iz pršic in prhljaja hišnih ljubljenčkov.

4. Izperite alergene

Za preprečevanje nabiranja alergenov na vaši posteljnini, jo vsak teden operite v vroči vodi (vsaj 60 °C).1 Upoštevajte proizvajalčeva navodila za varno čiščenje posteljnine in jo po potrebi kemično očistite.

5. Nadzirajte ravni vlage

Pršice in plesni uspevajo v toplih, vlažnih okoljih. V številnih prodajalnah strojne opreme lahko za nizko ceno dobite higrometer (merilnik vlage) za merjenje vlažnosti svojega doma.1 Ko stopnja vlage naraste nad 50 %, uporabite razvlaževalnik zraka.

6. Vsak dan preverite napoved cvetnega prahu

Napoved cvetnega prahu se lahko spreminja iz dneva v dan v odvisnosti od različnih dejavnikov, vključno z vremenom. Najboljši način, da se pripravite, je, da vsak dan preverite lokalno napoved cvetnega prahu. Na vsaki lokaciji, kjer nameravati preživeti večji del dneva, preverite količino cvetnega prahu v zraku. Če je na primer vaša pisarna v sosednjem mestu ali celo na drugi strani mesta, pri preverjanju uporabite ustrezno poštno številko.

7. Imejte pri roki zdravila proti alergijam

Seveda včasih previdnostni ukrepi niso dovolj. Zato imejte vedno pri roki svoja zdravila proti alergiji. Tako lahko vedno, kadar začnete smrkati in kihati, vzamete zdravila ter brezskrbno nadaljujete svoj dan.

8. Otroke naučite pametno ravnati glede alergij

Otroci se čez dan pogosto zamotijo in niso pozorni na svoje alergije. Toda s temi preprostimi nasveti jim lahko pomagate razumeti njihovo stanje in zmanjšate njihovo izpostavljenost alergenom.