Alergije pri otrocih – lajšanje simptomov alergij pri otrocih – Claritine ® S

Lajšanje simptomov alergij pri otrocih

Alergije niso prijetne niti za otroke niti za njihove starše. Poiščite preproste nasvete za alergije, ki bodo vaši družini pomagali lajšati simptome.

Divider

Pregled

AlergijaX Alergija
Pretiran odziv imunskega sistema na snov, ki je običajno neškodljiva.
je pretiran odziv imunskega sistema vašega otroka na nekatere snovi, ki se pojavljajo na prostem, kot so delci cvetnega prahu, prahu, živali in spore plesni. Ko vaš otrok pride v stik s temi viri alergenov, jih njegovo telo zamenja s škodljivo snovjo in napade s sproščanjem histamina v telo, s čimer povzroči alergijske simptome.

Ne glede na to, ali so doma, v šoli, pri prijatelju ali na nogometnem treningu, je nemogoče, da bi se otroci popolnoma izognili sezonskim alergenom v zaprtih in odprtih prostorih. Vendar pa obstajajo načini, s katerimi lahko zmanjšate izpostavljenost običajnim sprožilcem alergij in obvladujete njihove simptome, da se bo lahko vaš mali razposajenec več časa igral in manj časa kihal.

ALERGIJSKI SIMPTOMI PRI OTROCIH

outlined runny nose
Izcedek iz nosu
itchy, watery eyes icon
Srbeče, solzne oči
outlined nose sneezing
Kihanje
outline of an itchy nose or throat
Srbeč nos ali grlo
illustration of nasal decongestion
Zamašen nos
An outline of a cloud

Nasveti za obvladovanje simptomov alergije pri otrocih

Gre za celo vas

Vaši otroci so pogosto zunaj vašega nadzora, na primer v šoli, na obisku pri prijateljih ali pa pri starih starših. Z vsakomer, ki ima redne stike z vašim otrokom, se pogovorite o simptomih alergije svojega otroka in jim sporočite, kako lahko pomagajo.

Izperite alergene

Otroci so vam morda pozabili povedati, da so bili izpostavljeni sprožilcem alergij – na primer božanje zajčka v šoli ali valjanje po listju. Da bi zmanjšali izpostavljenost alergenom, naj se navadijo umiti si obraz in roke, ko pridejo domov. 1

Odprite se

Pomembno je, da se z otroki odkrito pogovorite o tem, kaj lahko sproži simptome alergije, da bodo vedeli, na kaj morajo biti pozorni, čemu se morajo izogibati, na primer prahu v učilnicah in mački svojega najboljšega prijatelja. Pogovor lahko začnete tako, da preberete brezplačno e-knjigo o alergijah pri otrocih – Kaja in kihci na prvi šolski dan.

Simptomi alegije pri otrocih lahko vključujejo izcedek iz nosu, kihanje, srbeče in solzne oči ter srbeče grlo. Uporabite Obrazec za spremljanje simptomov alergij za sledenje otrokovim simptomom alergije, da boste lahko bolje razumeli vzroke za vso smrkanje in kihanje.

Spite pametno

Alergije lahko vplivajo na spanje, povzročajo utrujenost čez dan in vplivajo na uspešnost v šoli. Poskrbite, da bo vaš otrok lahko dobil ustrezen počitek. In storite enako tudi zase!

BODITE PRIPRAVLJENI

Poskrbite, da boste imeli pri roki zdravila kot je Claritine®S za primere, ko nastopijo simptomi alergije.

Osvojite naravo

Med plezanjem po drevesih in valjanjem v travi lahko alergeni iz cvetnega prahu in plesni otrokom z alergijami hitro uničijo zabavo na prostem. Poiščite preproste nasvete za obvladovanje sezonskih alergij, da bo vaš malček lahko užival v čudoviti naravi.

Ven s celoletnimi alergijami

Tu so preprosti nasveti za obvladovanje otroških celoletnih alergij na pršiceX pršice
Pogost sprožilec celoletnih alergij. To so mikroskopske pršice, ki živijo v vlaknih blazin, vzmetnic, odej in preprog. Živijo od naših odmrlih kožnih celic. Vdihavanje njihovih iztrebkov lahko povzroči alergijske reakcije, kot so izcedek iz nosu, kihanje in zamašen nos.
, živalski prhljaj in spore plesni.

Zloženi koščki papirja z oblaki znotraj modrega kroga

Želite biti pripravljeni na pregled pri pediatru?

Alergijski pomočnik za starše ima zbrana vsa pomembna vprašanja o alergijah za vašega pediatra, tako da boste pripravljeni na naslednji pregled.

LITERATURA:

  1. Allergy Prevention Tips. Dostopano April 2021.

IZDELKI

Claritine® kombo

Claritine® kombo

Zdravilo Claritine® kombo blaži simptome, ki spremljajo alergijski rinitis (seneni nahod) in virusni rinitis. Blaži simptome, kot so kihanje, smrkanje ter srbenje nosu, odmaši nos in srbenje ter solzenje oči.

Claritine® S

Claritine® S

Zdravilo Claritine® S lajša simptome, povezane z alergijskim rinitisom, kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu in pekoč občutek v očeh ali srbenje oči.